Kurumsal Otel Rezervasyonu

17.02.2023 11:39

Kurumsal otel rezervasyonu, şirketlerin konaklama ihtiyaçlarına göre sunulan hizmetleri kapsamaktadır. Bu hizmet kısaca, kurumları için seyahat edecek kişilerin şirket prosedürlerine uygun şekillerde konaklamaları üzere rezervasyon yapılması demektir. Yurt içi ve yurt dışı olmak üzere bu hizmet ikiye ayrılmaktadır.

Türkiye’nin ve Dünyanın binlerce farklı noktasına bütçenize ve prosedürlerinize uygun seçeneklerine Kurumsal Seyahat Acentanız sayesinde hem kullanıcı dostu bir ara yüz ile hem de klasik yöntem (e-mail, telefon araması) zamanınızdan tasarruf ederek ulaşabilirsiniz. Kurumsal seyahatlerinizin sorunsuz geçmesini ve zamandan tasarruf edebilmenizi sağlamak için size bu hizmet tecrübeli, konusunda donanımlı acenta çalışanları tarafından verilmelidir. Özellikle Kurumsal firmaların tercih ettiği ve bu tercihi neye göre yaptıklarını bilmek tespit etmek ve bu bilgiyi paylaşmak çok önemlidir. Çok dinamik gerçekleşen Kurumsal Seyahatlerde, çalıştığınız acentaya 7/24/365 gün ulaşabiliyor olmanız da çok önemlidir. Birçok firma çok farklı amaçlar ile seyahat gerçekleştirmektedir. Bu seyahatlerin kapsamı toplantı, eğitim, fuar katılımı, organizasyonlar olabilir. Diğer bir taraftan saha ve satış ekiplerinin düzenli olarak hareket halinde olup, fazla geceleme yapma durumlarıdır.

Kurumsal Otel Rezervasyonu çok basit bir işlemmiş gibi görünmekle birlikte arka tarafta çok dikkatli bir çalışma gerektirir.

 

  • Firmanızın prosedür ve bütçesine uygun otel alternatifleri tespit etmek.
  • Firma çalışan hiyerarşi, unvana göre fiyat ve otel yıldız sıralaması yapmak.
  • Talep esnasında anlaşma yapılmış otel de yer olmaması durumda, firmanıza ve bütçenize en uygun alternatifleri oluşturmak ve sunmak.
  • Düzenli olarak konaklanan otellerde, firmaya özel anlaşmalar yaparak, yıl boyu ve veya 6 ay geçerli olacak fiyatları toparlayarak bütçe planlamanıza yardımcı olmak. Ve bu fiyatların güncellenme zamanlarını takip etmek.
  • Kurumsal Otel listesi olmayan firmalar için Ülke ve İl bazından listelerin oluşturulması.

Kurumsal otel rezervasyonu işlemleri firmalara zamandan ve masraflardan tasarruf etme avantajı sağlamaktadır. Özellikle gecelemesi çok olan firmalar Kurumsal Seyahat Acentasından profesyonel hizmet alarak konaklama işlemlerinin sorunsuz bir şekilde ilerlemesini sağlayabilirler.

Kurumsal rezervasyonların en sorunlu ve dikkatli takip edilmesi gereken tarafı iptal veya değişikliklerdir. Rezervasyonların çeşitli nedenlerden dolayı iptal edilmesi veya tarih değişikliği yapılması gibi ihtiyaçların çıkması özellikle Kurumsal seyahat dinamiğinde çok doğaldır. Bu tip durumlarda süreçle çalışanlarınızın uğraşmaması ve işleyişin doğru devam etmesi için Kurumsal Seyahat Acentası ile çalışılması çok önemlidir.

Kurumsal otel rezervasyonlarında çok önemli diğer bir başlıkta maliyet kontrolüdür. Bunun dedektifliğini Kurumsal bir seyahat acentasına devrettiğinizde bütçenizin ve prosedürlerinin dışına, istisnai durumlar hariç çıkılamayacağı için, bir yıl öncesinde hesaplamış olduğunuz maliyetler değişkenlik göstermeyecektir. Gerçek işleri kurumsal otel rezervasyonu yapmak olmayan çok değerli çalışanlarınızın, sizin için harcayacakları bir o kadar değerli vakitleri de harcanmamış olacaktır

Her adımda sizin için buradayız.
Rezervasyonunuzun ilk dakikasından eve güvenli bir şekilde varana kadar seyahat uzmanlarımız her zaman hizmetinizde.
pazarlama@vikingturizm.com.tr

0 212 334 26 00