Ortadoğu’nun Görülmesi Gereken En İyi Bölgeleri

21.07.2023 07:08

Seyahat söz konusu olduğunda, size yardımcı olacak pek çok bilgiye ihtiyacınız vardır. Özellikle seyahat severler tarafından izlenilecek rotalar hakkında pek çok ipucuna yer veriyoruz. Seyahat hedefleri aslında her gün sosyal mecralarda paylaşılan milyonlarca popüler destinasyon fotoğrafı ile gittikçe yepyeni bir anlam kazanıyor. Neyse ki dünyanın her bölgesi, tarihi geçmişe sahip yerlerden mimari harikalara ve doğanın güzelliklerine kadar her şeyle övünen en iyi seyahat noktalarından bazılarını sizin için derledik. Listemizdeki bu önemli konumlardan herhangi birine bir gezi planlayarak bu yazın en kıskanılacak tatil fotoğraflarından bazılarını yakalayabilirsiniz.

Yaz dönemi tatil fırsatlarından yararlanmak isteyen ve uçak bileti almamış seyahat severler için gidebileceğiniz yerler hakkında bir araştırma yaptık. Bu listemizde tatil için gezebileceğiniz rotalar mevcut. Bu yazımızda Ortadoğu'nun görülmesi gereken en iyi bölgeleri hangi şehirlerdedir, nerelere gidilmelidir gibi önemli noktaları sizler için araştırdık. Yaz tatilini yansıtan uygun uçak bileti bulabileceğiniz en iyi bölgeleri bir araya getirdik. Siz de bu yerleri inceleyebilir ve tatil planınız için hazırlık yapmaya başlayabilirsiniz. Siz de taksitle uçak bileti almadan önce yazımızı okuyabilirsiniz. Merak ettiğiniz detaylar yazımızda sizleri bekliyor.

1) Aşk Gölü, Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri

Dubai'nin ünlü Aşk Gölü, adını Al Qudra'da kalp şeklinde iç içe geçmiş iki eşsiz gölden alıyor. Sadece bir insansız hava aracı yapının tamamını yakalayabilse de, bölge emirlik içinde iyi bilinen bir kamp yeridir. Bir çöl cenneti olan göl, sulardan taze av arayan birçok kuş türünü kendine çekmektedir. Bu bölgeyi saatlerce doğada vakit geçirmek için harika bir yer haline getirir.

2) Jeddah Tarihi Bölgesi, Suudi Arabistan

Yedinci yüzyıldan beri Cidde, Asya, Afrika ve Orta Doğu'nun geri kalanından tekneyle seyahat eden Müslümanlar için Mekke'ye açılan bir kapı görevi görmüştür. Kasaba ayrıca Hint Okyanusu'nu geçen yollar boyunca önemli bir ticaret limanı olarak hizmet vermiştir. Bu roller, Cidde'nin gelişen çok kültürlü bir merkez haline gelmesini sağladı ve geçmişin kalıntıları bugün bile Al Balad bölgesi olarak da bilinen Tarihi Cidde'de bulunabilir ve kutlanabilir. UNESCO Dünya Mirası Alanı olan kasabanın mimarisi büyüleyici bir manzaraya sahiptir. Arnavut kaldırımlı sokaklarda bir yürüyüş, mercan taşından camileri, çarşıları, evleri ve yerel olarak roshan olarak bilinen büyük ahşap cephelerle dekore edilmiş binalar karşımıza çıkmaktadır. Mahallenin tarihi dokusunun bozulmaması için sürdürülebilir bir şekilde ilerleyen yenileme çalışmaları devam ediyor.

3) Pamukkale, Türkiye

Bir peri masalından fırlamış gibi görünen tarihi Pamukkale bölgesi, ülkenin güneybatısındaki Denizli ilinde yer alır. Beyaz mineralli terasları ve gökyüzünü yansıtan berrak suyuyla bu gerçeküstü doğal cazibesiyle tanınır. Binlerce yıl boyunca, Pamukkale'nin kaplıcaları gerçeküstü bir manzara sunmuştur. Pamukkale'nin kaplıcaları zengin suları ve neredeyse rüya gibi bir çekim sağlayan bu eşsiz kar beyazı yapıyı oluşturdu.

4) Şeyh Zayed Ulu Camii, Abu Dabi, Birleşik Arap Emirlikleri

Şeyh Zayed Ulu Camii'nin çarpıcı kubbeleri, sanatsal sütunları ve yüksek minareleri, neredeyse her gün gezginler tarafından çekilen binlerce fotoğrafta anında tanınan, Abu Dabi'nin gururlu bir sembolü haline geldi. İç mekânlar da aynı derecede dikkat çekicidir ve ana ibadethanenin içinde yer alan mermer kaplı ve sedef kakmalı 96 sütuna sahiptir. Bu zanaatkârlığın sergilendiği dünyadaki birkaç yerden biri olmaya devam ediyor. Avlu, 17.000 metrekareye yayılan çiçek tasarımıyla dikkat çekicidir ve onu dünyadaki en büyük mermer mozaik örneği yapar.

5) Elephant Rock, AlUla, Suudi Arabistan

AlUla'daki Elephant Rock'ta, filin hortumundan ve gövdesinden süzülen günün ilk ışığıyla büyülü bir gün doğumu yakalayabilir veya çöl kumlarından yansıyan gökyüzünün ateşli tonlarının bu doğal kaya oluşumunu turuncu tonlarında aydınlattığı gün batımını seyredebilirsiniz. AlUla'nın en ünlü jeolojik kaya oluşumu 52 metre yüksekliğindedir ve önünde dururken, büyüklüğü karşısında hayrete düşmemek elde değil. Bu geniş alandaki kaya oluşumları da aynı derecede büyüleyicidir. UNESCO Kültür Mirası Alanı Hegra (Suudi Arabistan'ın saygıdeğerler listesinde yer alan ilk yeri) dâhil olmak üzere, taşların ön yüzlerinden oyulmuş süslü cephelere sahip antik mezarların bugün bile iyi korunmuş durumda kaldığı yer, aynı derecede büyüleyicidir.

6) Luxor, Mısır

Mısır Tapınakları’nın en büyüklerinin yer aldığı inanılmaz bir bölgedir. Krallar Vadisi ve Karnak Tapınağı’nda mumyalar, seneler önceki kültürler ve firavunlar hakkında her türlü hikâyeyi bulabilirsiniz. Karnak muhteşem ve şimdiye kadar yapılmış en büyük tapınak olma özelliğine sahiptir. Bu bölgede adeta zaman yolculuğu gibi bir his yaşatan şehir keyifli bir rotadır.

7) İslam Eserleri Müzesi, Doha, Katar

Tarih meraklıları, 7. yüzyıldan 16. yüzyıla kadar Orta Doğu tarihinin izini süren nadir objelerden oluşan bir koleksiyonun bulunduğu Doha İslam Eserleri Müzesi'nin salonlarını gezmeye bayılacaktır. Ancak bu mekânı aynı derecede büyüleyici kılan mimarisi, özellikle de sahil boyunca uzanan kemerleridir. Limana girip çıkan yelkenlileri, Doha'nın modern silüetini çerçeveliyor. Başkenti ruhani bir parıltıyla yansıtan günbatımında özellikle büyülüdür.

8) Wadi Rum, Ürdün

Wadi Rum'un değişen kumları günün saatine göre renk değiştiriyor. Güneş gökyüzünde yükselmeye başladığında, öğlen saatlerinde parıldayan altına dönüştüğünde ve güneş batmaya başladığında yavaş yavaş parlak kırmızıya dönüştüğünde, tüm manzara yumuşak, turuncu bir parıltıyla yıkanır. Dünyanın başka hiçbir yerinde bu fenomen, kum tepelerine hayran olurken zamanın neredeyse durmuş gibi göründüğü Ürdün'deki kadar dikkat çekici değildir. Siq'lerden süzülen güneş ışığı mükemmel bir çekim yaparken, akşamları gece gökyüzü, aynı derecede görülmeye değer. Parıldayan yıldızların inanılmaz bir görüntüsü de cabası.

9) Şafşavan, Fas

Bir zamanlar kuzeybatı Fas'ın Rif dağlarında gizlenmiş gizli bir mücevher olan bölge. Bu ilginç kasaba, hepsi aynı renge boyanmış sokaklar, evler ve diğer yapılarla birlikte maviyi her yerde görebilirsiniz. Bazıları, renk tonunun yaz aylarında evleri serin tuttuğuna inanıyor ve yerel halk altı ayda bir yeni bir kat boya uyguluyor. Ancak Şafşavan, mükemmel bir yerdir. Bu kasabanın dolambaçlı sokaklarında bir yürüyüş çok keyifli olacaktır. Çünkü dost canlısı yerel halk, zengin miraslarının hikâyelerini paylaşmaktan ve taze hazırlanmış Fas lezzetleri sunmaktan her zaman mutluluk duyar.

10) Dead Sea, Ürdün

İsrail ve Ürdün sınırında yer alan bölge dünyanın özellikle en alçak yeri olarak tanınır. Ürdün tarafı da görülmeye değerdir. Keşif yapmak için pek çok muhteşem bölge vardır. Tuzlu suları ve dağların güzel görüntüsü binlerce senedir ziyaretçileri kendine çekmektedir.

11) Baalbek Tapınağı, Lübnan

Beyrut'un kuzeydoğusunda yer alan tarihi Baalbek şehri, 1984 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne alınan Baalbek Tapınak Kompleksi'ne ev sahipliği yapmaktadır. Dünyanın en büyük Roma tapınağı kalıntılarından bazıları arasındadır. Şehir birçok medeniyetin yükselişine ve düşüşüne tanık olurken, Baalbek vadisi MÖ 9000'den bu yana uzun bir geçmişe dayanıyor. İlk temelleri atanların Fenikeliler olup olmadığı kesin olarak bilinmemekle birlikte, Romalılar ise yapılarını kapsamlı bir şekilde Baalbek üzerine inşa ettiler. Harabe halinde olmasına rağmen, tasarımındaki ihtişam bugün dahi çok belirgindir.

Seyahatlerinizle ilgili sorularınız için 0212 334 2600 numaralı hattımızdan destek alabilirsiniz.

Her adımda sizin için buradayız.
Rezervasyonunuzun ilk dakikasından eve güvenli bir şekilde varana kadar seyahat uzmanlarımız her zaman hizmetinizde.
pazarlama@vikingturizm.com.tr

0 212 334 26 00